HomeBoekenCD
Twee Violen en een Bas


Maak een keuze hieronder:
BladmuziekCD

De Manuscripten

Twee Violen en een Bas

 

muzikaal amusement
uit het oude Holland

 

"Twee Violen en een Bas" speelt oude Hollandse muziek. Kleinschalige, ongecompliceerde muziek en liederen, zoals die te horen waren in de wereldberoemde Amsterdamse muziekherbergen, in de schouwburgen waar rijk en arm hun vertier zochten, op de markten en in de huiskamers. Swingend of peinzend,  stoer of fijnbesnaard, feestelijk of verstild.

Het trio bestaat natuurlijk uit twee violen en een contrabas. En de groep speelt op een manier die helemaal verdwenen is maar ooit heel gebruikelijk was: met een stevige dosis improvisatie in melodie én begeleiding! Daardoor kan de muziek die het trio speelt elke keer weer anders klinken. De groep beheerst deze  werkwijze van haver tot gort: Twee Violen en een Bas bestaat al 27 jaar! Toch is het trio onlangs verjongd en de eerste violiste is nu even oud als het trio zelf....

Net zo spannend en vermakelijk als de speelwijze is de presentatie: de groepsledenen zijn een onuitputtelijke bron van komische en tragische verhalen uit het vroegere muziekleven. Stuk voor stuk waar gebeurd, en ze worden tussen de muziek door smakelijk  verteld!

www.tweevioleneneenbas.nl