HomeBoekenCD
Bladmuziek


Maak een keuze hieronder:
BladmuziekCD

De Manuscripten

Uitgewerkte nummers Lirio

Hanekuijks andro's hebben we opgebouwd uit twee melodieën die prachtig bij elkaar pasten qua sfeer ritme en toonsoort, "Lijsie siet wat de Liefde" en "Comt schoon herderinne". De melodieën, die oorspronkelijk in D stonden, hebben we getransponeerd om het speelbaar te maken op een GC-trekzak. Ze deden ons denken aan de eenvoudige maar opzwepende melodieën uit Bretagne. Daarom hebben we ze aangepakt alsof het andro's zijn en hebben we om die reden hier en daar iets veranderd in de melodieën (2 maten weggestreept bijvoorbeeld)

Ook de Metal Bourrée's hebben we opgebouwd uit twee melodieën uit Hanekuijk, twee menuetten dit keer (67, en 81).
Waar we ons bij menuetten een zeer hoofse dans voorstellen met vrouwen in prachtige kanten hoepelrokken leek het ons leuk om die nummers vanuit een nogal andere hoek te bekijken. Een stevige begeleiding en een flink tempo zorgen ervoor dat het bijna gaat klinken als metal. Vandaar de naam.

De Rode Zee hebben we uit Kiers gehaald. Het originele melodietje is prachtig, maar past niet echt in onze manier van spelen. Met de titel in het achterhoofd hebben we de toonladder van majeur naar Klezmer aangepast. Dat geeft het nummer  meteen zo'n perfect gevoel dat het onmiddelijk feest is!

De Scottish voor Timon komt ook uit Kiers. Met het scottishritme kan je erg veel leuke kanten op. Van de originele Nederlandse Schots, tot Salsa en nog meer. Na ons een tijdje doodgestaard te hebben op de vrij statige melodie (Allegretto nr2) werd Timon geboren. Dat inspireerde ons op zo'n manier dat we bedachten een beetje een reggae feel aan het nummer hebben gegeven.