HOME    ..SVNFolkNIEUWSCURSUSSENLINKSARTIKELENCONTACTLOGIN

.Login.
Maak een keuze hieronder:
Zoek een workshop
Venster op het Oosten
Doorslaande Tongen
Ierse muziekWeekend cursus

was op 23 t/m 25 september 2016
in De Glind
Venster op het Oosten


Venster op het Oosten… een weekend lang muziek die je hart sneller doet kloppen en je voeten laat dansen.

We doken weer onder in de feestelijke sferen van de Balkan, de zoete Griekse klanken en het betoverende Arabië. We hebben geimproviseerd, samen gespeeld en gezongen en keihard gewerkt aan onze zangtechniek en instrumentbeheersing. We hebben genoten van de grenzeloze gezelligheid, de duizelingwekkende maatsoorten en wonderbaarlijke toonladders, die nog wekenlang doordreunden in ons hoofd en hart. De traditie hielden we zoals ieder jaar natuurlijk in ere, maar we hebben ons niet verzet als we ons mochten verliezen in een paar razende improvisaties. Het Venster op het Oosten weekend is geschikt voor muzikanten en zangers die het beginstadium al voorbij zijn en behoorlijk vertrouwd zijn met hun instrument of stem.

Venster op het Oosten vindt traditioneel plaats in september. De avonden zijn nog zomers en we zitten graag rond de vuurkorf op het terras met onze waterpijp met geurige appeltjestabak.

In 2017 gaat het weekend niet door omdat we niemand kunnen vinden die het weekend kan organiseren. In 2018 hopen we natuurlijk weer terug te zijn!