HOME    ..SVNFolkNIEUWSCURSUSSENLINKSARTIKELENCONTACTLOGIN

.Login.
Maak een keuze hieronder:
Zoek een workshop
Venster op het Oosten
Doorslaande Tongen
Ierse muziekWeekend cursus

23 t/m 25 september 2016
in De Glind
Prijs: € 195,00
Venster op het Oosten


Venster op het Oosten… een weekend lang muziek die je hart sneller doet kloppen en je voeten laat dansen.

We duiken weer onder in de feestelijke sferen van de Balkan, de zoete Griekse klanken en het betoverende Arabië. We gaan improviseren, samen spelen en zingen, we gaan keihard werken aan onze zangtechniek en instrumentbeheersing. We gaan genieten van de grenzeloze gezelligheid, de duizelingwekkende maatsoorten en wonderbaarlijke toonladders, die nog wekenlang doordreunen in ons hoofd en hart. De traditie houden we zoals ieder jaar natuurlijk in ere, maar we verzetten ons niet als we ons mochten verliezen in een paar razende improvisaties. Het weekend is geschikt voor muzikanten en zangers die het beginstadium voorbij zijn en behoorlijk vertrouwd zijn met hun instrument.

Venster op het Oosten is een jaarlijks terugkerend cursusweekend en vindt plaats van 23 t/m 25 september 2016. De avonden zijn nog zomers en we zitten graag rond de vuurkorf op het terras met onze waterpijp met geurige appeltjestabak.

We zijn trots weer een prachtig programma te kunnen presenteren, met geliefde docenten van de SVN zoals Michiel Koperdraat, (Grieks samenspel)  Ellen van Vliet (Balkan samenspel), Iris Ficker (Bulgaarse/Georgische zang) en Mišo Petrović (Sevdah samenspel). Ook verwelkomen we dit jaar twee verrassende nieuwe docenten;  Mehmet Polat (Turkse muziek van de kustgebieden),  Emirhan Tuğa (Balkan en Klezmer samenspel)

Een weekend lang kun je ontzettend veel leren van deze toegewijde en gepassioneerde muzikanten. Zij hebben de muziek in hun hoofd, hart en handen en willen hun kennis en liefde voor de muziek graag doorgeven. 

Het weekende begint vrijdag avond vanaf 19.00. De lessen zijn vrijdag avond, zaterdag de hele dag en zondag ochtend.
Na de lessen komen we bij elkaar in de bar. Wie al vaker is geweest, weet dat elke vrije plek en iedere vrije minuut uitnodigt om met elkaar muziek te maken, te zingen…. Onze jamsessies in de bar tot diep in de nacht zijn wereldberoemd in de Glind en verre omstreken.
Zaterdagavond is er traditiegetrouw ons feestprogramma met een open podium, veel muziek, lekkere hapjes en gezelligheid.
Zondagmiddag presenteren we de resultaten van ons harde werken aan elkaar en om 17.00 nemen we weer afscheid van elkaar. 

Het weekend vindt plaats in volpension de Glind in Barneveld. De koffie en thee, ontbijt, lunch en avondeten zijn in de prijs inbegrepen. Er zijn één, twee en meerpersoonskamers op de beganegrond en op de bovenverdieping. Mensen die om medische redenen een éénpersoonskamer nodig hebben kunnen dit aangeven bij het opmerkingenveld op het inschrijf formulier. Zij krijgen dan voorrang. Oudere mensen krijgen voorrang op kamers op de begane grond. Verder volgen wij de wensen van deelnemers voor wat betreft de kamers op volgorde van inschrijving. 

Vragen? Mail cursuscoördinatoren  Mélani Krijger  en Jacob Petrovic.

Alvast in de stemming komen? Klik hier om de video impressie van 2015 te zien.

Volg ons ook via Facebook

Hieronder in de tabel zie je de verschillende workshops die je kunt volgen.
Klik op de titel van een workshop om de workshopbeschrijving te lezen.
Klik op de docent om naar de website van de docent te gaan.
Als je je wil inschrijven voor een workshop, klik dan rechts in de tabel op "registreer nu". Als je nog geen account bij ons hebt moet je die eerst aanmaken, dan kun je je inschrijven. Mocht het niet lukken, laat het ons weten, we helpen je graag. 

Tot in september!

Workshop overzicht

Sorry, op dit moment zijn er geen workshops gevonden.